Субота, 18.05.2024, 21:48
Приветствую Вас Гість | RSS
Меню сайта
Наш опрос
Чи візьмете ви участь у Двомісячнику чистоти, який оголошений в місті з 19 березня по 19 травня?
Всього відповідей: 79
Главная » 2011 » Травень » 5 » Вчителі школи №16 зустріли Першотравень на горі Говерла
Вчителі школи №16 зустріли Першотравень на горі Говерла
11:20

Першотравень - це День солідарності трудящих. Напевно, для тих людей, які жили в СРСР, він і залишиться таким. Хоча сьогоднішній Першотравень – це, скоріше, свято весни. 1 Травня - для всіх різний день. Для віруючих людей травень - важливий місяць. Це маївки, молитви до Матері Божої. Це дуже мило і правильно. У кого є ділянка землі,  той використовує ці вихідні для роботи:  беруть лопати і перестають нарікати. У кого немає землі, витрачають цей час на пікніки, зустріч з друзями. А група наших вчителів вирішила зустріти Першотравень в Карпатах, на горі Говерла.

Протягом кількох днів учителі побували на справжній  природній прикрасі як Українських Карпат, так і всієї України, на  високогірному  хребті  Чорногора, у складі якого знаходиться найвища точка України – гора Говерла (2061 м).

Відвідали вони і  місто Яремче - найбільший відомий кліматичний курорт Прикарпаття, туристичний центр Івано-Франківщини, центр «зеленого» туризму Прикарпаття.

Побували і на Буковелі, канатною дорогою піднімались високо в гори. Букове́ль — український гірськолижний курорт біля підніжжя гори Буковель  на висоті 900 метрів над рівнем моря  за 30 км від м. Яремче.

Незабутньою  була подорож і в Коломи́ю — районний центр в Івано-Франківській області,  що розташоване на річці Прут. Наші вчителі відвідали єдиний у світі музей писанки - архітектурну споруду у формі найбільшого у світі писанкового.

Унікальний музей писанки приваблює відвідувачів з усіх країн. Музей увічнює статуя Богородиці роботи місцевого скульптора Романа Захарчука. Унікальність Музею не лише в тому, що його виконано у формі яйця, висота якого становить 13,5 метрів, діаметр — 10. Приміщення виготовлене повністю з кольорового скла, загальна площа вітражу становить понад 600 квадратних метрів. До речі, воно не має даху! Зовнішнє оздоблення виконано у тривимірному просторі. Експозиція музею відображає орнаментальне, композиційне, колористичне багатство народної поліхромної графіки.

Зачарували наших вчителів стрімкі потоки річки Прут. Гірська частина річки Прут складена мезозойськими відкладами (сланці, кварцити), які перекриті зверху флішем (піщаник, глини, мергель, вапняки), а також товщею алювіальних щебеневих утворень.

Дивовижне місто, яке варто відвідати кожному, -  Кам'янець Подільський .

Кам'янець займає третє місце по архітектурних пам'яток в Україні.  Самий грандіозний пам'ятник в Кам'янці це, звичайно,  замок, що  вражає своїми розмірами і розмахом. Щоб обійти весь - вздовж і впоперек -  вам не вистачить і дня.

На горі ГОВЕРЛА: вершина під нами...та це не межа...прагнути до вершин - сенс усього життя...




Просмотров: 458 | Добавил: redaktor | Рейтинг: 4.0/2 |
Форма входа
Календарь новостей
«  Травень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Поиск
Друзья сайта
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Copyright MyCorp © 2024