Четвер, 25.04.2024, 23:07
Приветствую Вас Гість | RSS
Меню сайта
Наш опрос
Чи візьмете ви участь у Двомісячнику чистоти, який оголошений в місті з 19 березня по 19 травня?
Всього відповідей: 79
Главная » 2011 » Вересень » 19 » Посвята учнів школи №16 в Українське козацтво
Посвята учнів школи №16 в Українське козацтво
10:53

Мабуть, усім відома істина, що виховувати справжніх українців, патріотів своєї держави потрібно з дитинства. Бо на цьому етапі людина визначає свої життєві орієнтири та розробляє життєву позицію.                    

                    Нашу ідею підтримала і група батьків учнів, адже  вони найбільше зацікавлені, щоб їхні діти росли розумними й здоровими, веселими й кмітливими, щоб вони приносили в дім тільки радість, стали справжніми громадянами України.

                    17 вересня  учні нашої школи разом з батьками , вчителями побували на святі козацької слави «Козацько-чумацька бувальщина», яке проходило в Крюківському районі.

ВІДЕОРОЛИК «Посвята учнів школи №16 в Українське козацтво…для перегляду… натисніть…

Фоторепортаж з урочистостей Посвяти …для перегляду…натисніть                   

                        Учні 9-10 класів (всього 17 осіб) на чолі із заступником директора з виховної роботи Таран С.В. стали членами Українського козацтва, пройшли посвяту в Свято-Миколаївському Кафедральному Соборі м. Кременчука. Всі учні отримали реєстрову грамоту, яка засвідчує, що вони пройшли посвяту, прийняли клятву і стали дійсними членами  Українського козацтва, мають усі обов’язки, права та привілеї згідно Статуту та старовинних звичаїв Українського козацтва.

                    Згідно «Положення про козацькі військові звання в Українському козацтві» учням присвоїли звання ДЖУРА , а Щербаку Олександру і Печериці Віталію – СТАРШИЙ ДЖУРА, заступнику директора з виховної роботи Таран Світлані Володимирівні – ХОРУНЖИЙ.

                    Саме такий напрям обрав для виховання учнів педагогічний коллектив нашої школи  на чолі з його директором, генерал-хорунжим Українського козацтва Олексієм Васильовичем Довбнею.

                    Нове – це добре забуте старе. Ми не закликаємо повернутися у вчорашній день. А ось у позавчорашній – варто. Маємо гарний приклад – козацька доба. Козаки не лише були мужніми воїнами, вільнолюбними громадянами, державними мужами, умілими господарями землі, досвідченими хліборобами, вмілими ремісниками, державними мужами, але й мудрими вихователями дітей. Вони змалечку формували у молодого покоління синівську любов до рідної землі, готовність її захищати від поневолювачів, до жертовності, високу національну свідомість, глибоку духовність, гартували фізично. 

 



Просмотров: 555 | Добавил: redaktor | Рейтинг: 5.0/2 |
Форма входа
Календарь новостей
«  Вересень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930
Поиск
Друзья сайта
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Copyright MyCorp © 2024